Please register or log in.
Item details add to favorites
Category Cars
No Picture
Created 2018-10-11
Owner sooo
Title Adidas NMD Mujer
Description

Het is 20 jaar geleden dat Nike voor het eerst debuteerde met de klassieke Air Max 95, die op dat moment een grote verandering betekende in de markt van sneaker-sneakers. Met zijn opvallende golvende ontwerp in zijn bovenste, gradiënt grijze kleurenschema en felle neon Nike Air Huarache Mujer gele accenten, was het originele model een gedurfd, provocerend silhouet dat nog niet was voorafgegaan door een sneaker voor die tijd. Nike bracht Nike ACG-ontwerper Sergio Lozano mee aan de speerpunt van het project, een getrainde industriële Nike Air Max 95 Mujer ontwerper wiens vierjarige ervaring met tennisschoenen en trainingsschoenen een frisse blik op de Air Max-familie zou brengen.

In het begin van de jaren negentig domineerde Nike Basketball de sneakermarkt, met de populariteit van basketbalschoenen die hun tractie ruim voorlopen op hardlopers. Lozano plaatste het revolutionaire Air Max 95-project als middel om de aandacht van het publiek te vestigen op de categorie van het presterende hardlopen.

Lozano herinnert zich: "Ik herinnerde me iets dat Tinker Hatfield altijd naar voren bracht tijdens het werken aan andere projecten, Nike Air Max 95 Femme hij zou zeggen: 'Oké, dus dat is een geweldig ontwerp, maar wat is jouw verhaal?'" Inspiratie voor de 95 kwam naar hem op een regenachtige dag in het hoofdkantoor van Nike, Beaverton, Oregon; "Ik keek over het meer de bomen in en ik begon me het regenproces voor te stellen dat de aarde erodeerde en dacht dat het interessant zou zijn als het perfecte product door erosie zou worden blootgelegd", zegt Lozano. Hij nam verdere invloeden uit de anatomie van het menselijk lichaam, waar de vormen van menselijke spieren en wervels werden vastgezet in het ontwerp. De laatste schoen had een bovenwerk met gelaagde panelen die op spiervezels en vlees leken, nylon oogjes die na ribben waren gevormd, een tussenzool die achter de ruggengraat aan zat en een helling die leek op geografische strepen van Nike Air Huarache Mujer geërodeerde rotswanden.

Lozano wilde het uiterlijk van vuil, modder en slijtage die de schoen in de loop van de tijd en het gebruik zou bereiken, tot een minimum beperken, dus hij gaf de voorkeur aan het gebruik van grijsgradatie, zelfs als hem werd verteld dat de colorway niet zou verkopen. De kenmerkende neon gele tint is ook een directe knipoog naar Nike's racekit die felle kleuren blijft bevatten. Deze neon "Volt" -kleurenbaan is inmiddels een erfgoedbepalend kleurthema van Nike geworden dat consequent opnieuw wordt uitgegeven voor andere silhouetten.

Het eerste Nike Air Zoom Mariah Flyknit Racer Donna 95 prototype had helemaal geen Swoosh-logo. Uiteindelijk kwam het om de minimale branding te integreren als een klein accent, met een onconventionele plaatsing die de aandacht niet kon afleiden van de golvende lijnen van de bovenkant. Lozano Adidas Adilette Slides Femme vertelde Sneaker Freaker, "van het ontwerp tot de kleur van de kleine Swoosh, het veroorzaakte allemaal controverses. Ik had de schoen in eerste instantie ontworpen zonder een Swoosh omdat we geloofden dat het ontwerp esthetisch sterk was ... dus plaatsten we het als een handtekening, een bordje op de schoen. "

 De 95 was een geheel nieuwe benadering van runner-demping door als eerste schoen ooit ook de zichtbare Air-unit in de voorvoet te hebben. Het was ook het eerste Air Max-model met een zwarte tussenzool. Ondanks deze innovaties werd de Air Max 95 beschouwd als een outcast. Zelfs de reclame was vrij onconventioneel voor Nike - bekijk deze retro-commercial met het gedurfde Adidas NMD Mujer Nike Air Max 95 2006 Supreme "Animal" -silhouet dat is gemaakt in samenwerking met de in Tokyo gevestigde streetwear-boetiek.

Adidas Eqt Support Adv Femme Met zijn unieke colorway, Swoosh-plaatsing en tweevoudig luchtgevoede dempingsysteem, groeide de onbeschaamde onbezonnen Air Max 95 snel uit tot een pictogram voor jeugdcultuur. Dit was vooral zo in heel Europa en Australië. Een kleiner aantal volgers in Amerika omvat een groot deel van de hiphop-community, met artiesten als Gucci Mane en Danny Brown die bars hebben laten vallen

Consumption  
Broken No
Price  
Promotion level None